Reply
New Visitor
Posts: 2
Registered: ‎10-15-2009

Cisco DPC3000 Cable Modem

 I know this cable modem Cisco DPC3000 Cable Modem is one of the approved cable modems from COMCAST, I would like to change the current cable Modem but I don't know where I can get one of this one from CISCO. Any advice? Thanks
Regular Problem Solver
Posts: 2,837
Registered: ‎11-02-2003

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

AGomez......

FWIW......the Cisco DPC3000 is the de facto modem used by Comcast in my area (central NH) for DOCSIS 3

service......other areas use the Motorola SB6120...

I know the 6120 is sold retail (Best Buy, Newegg, etc.)....but can't comment on availability of the Cisco unit.

Have you checked the Cisco website??

What is your current modem?

Good luck!

Connection Expert
EG
Posts: 40,057
Registered: ‎12-24-2003

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

[ Edited ]

What kind of problems are you having ?

 

Message Edited by EG on 10-23-2009 12:14 PM
New Visitor
Posts: 2
Registered: ‎10-15-2009

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

Well, I think I was paying for a services that I didn't have. I am being charged monthly for High Speed Internet, but the max speed was 10 Mbps. Finally I decided to buy the Motorola SB1620, now I am surfing to 1 Gbps. I don't know if this issue have anything to do with High-Speed 2Go. The thing is that It could not be setting by phone and tomorrow a technician is coming to fix some issues with this new Cable Modem. Thanks 
Connection Expert
EG
Posts: 40,057
Registered: ‎12-24-2003

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

[ Edited ]

N.M.

Message Edited by EG on 10-23-2009 12:13 PM
Bronze Problem Solver
Posts: 5,958
Registered: ‎03-12-2004

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

[ Edited ]

EG wrote:

N.M.

Message Edited by EG on 10-23-2009 12:13 PM

Sorry about that EG. I thought I had left a trail but obviously not. My mistake. :smileyblush:

 

Wait, I did leave a trail. :smileycool:

Message Edited by FishMan on 10-23-2009 09:21 AM
Connection Expert
JamesR
Posts: 6,268
Registered: ‎09-29-2007

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem


AGomezWestChase wrote:
 I know this cable modem Cisco DPC3000 Cable Modem is one of the approved cable modems from COMCAST, I would like to change the current cable Modem but I don't know where I can get one of this one from CISCO. Any advice? Thanks

 

Might check with the local Comcast store to see if they have one.  I Binged Bestbuy and they don't seem to carry that particular model.

Are you sure Docsis 3 is available in your area?

Networking Expert
Baric
Posts: 24,238
Registered: ‎07-28-2003

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem

[ Edited ]

AGomezWestChase wrote:
Well, I think I was paying for a services that I didn't have. I am being charged monthly for High Speed Internet, but the max speed was 10 Mbps. Finally I decided to buy the Motorola SB1620, now I am surfing to 1 Gbps. I don't know if this issue have anything to do with High-Speed 2Go. The thing is that It could not be setting by phone and tomorrow a technician is coming to fix some issues with this new Cable Modem. Thanks 

 

 

While the SB6120 is a very good modem, it's not that good.  No modem is.  What makes you think you're HSI speed is 1Gbps?  If you are referring to your ethernet link, that is NOT the same as your HSI throughput via the cable modem.

Message Edited by Baric on 10-23-2009 01:14 PM
Connection Expert
EG
Posts: 40,057
Registered: ‎12-24-2003

Re: Cisco DPC3000 Cable Modem


FishMan wrote:

EG wrote:

N.M.

Message Edited by EG on 10-23-2009 12:13 PM

Sorry about that EG. I thought I had left a trail but obviously not. My mistake. :smileyblush:

 

Wait, I did leave a trail. :smileycool:

Message Edited by FishMan on 10-23-2009 09:21 AM

 

No worries ! I decided to withdraw my sarcastic response to the thread being moved. I thought it may have been done by a new Mod. My blood pressure is high enough to be sweating the little stuff in life !!