Reply
Contributor
rschneck167
Posts: 11
Registered: ‎10-27-2011
Accepted Solution

How do you activate a new modem?

If I bought a new cable modem to upgrade from my old one, how would I get it into service?

 

Will a comcast tech have to come to my house to enable it?

 

Will I have to pay?

 

 

If there is a clear, accurate, up to date answer out there already, let me know with a link.

 

Thanks!!!

Gold Problem Solver
BruceW
Posts: 6,934
Registered: ‎12-03-2007

Re: How do you activate a new modem?


rschneck167 wrote: If I bought a new cable modem to upgrade from my old one, how would I get it into service? Will a comcast tech have to come to my house to enable it? Will I have to pay? ...

If you have a tech install the modem there would probably be a charge. But a tech isn't usually needed. Please see this thread for DIY information: http://forums.comcast.com/t5/Connectivity-and-Modem-Help/Just-bought-my-own-modem-what-now-Do-we-nee...

Contributor
rschneck167
Posts: 11
Registered: ‎10-27-2011

Re: How do you activate a new modem?

I found this..

From expert user EG:

 

"You'll need to provide them with the make, model number, HFC MAC address, and the serial number of it in order for them to be able to provision it for service. You may be able to do this via their modem registration page that you should see upon opening up a browser. If not, then a phone call will be necessary."

 

Is it really that easy? The worst is I'll have to make a call and supply modem info?

Contributor
rschneck167
Posts: 11
Registered: ‎10-27-2011

Re: How do you activate a new modem?

[ Edited ]

Thanks BruseW

 

your link was a perfect answer through first hand acounts!

 

It looks like the online auto activation will work if I have the 14 digit version of your account number. But I may have to call.

Connection Expert
EG
Posts: 42,171
Registered: ‎12-24-2003

Re: How do you activate a new modem?

Do you also have their telephone service ? If so, things become a bit more complicated.

Contributor
rschneck167
Posts: 11
Registered: ‎10-27-2011

Re: How do you activate a new modem?

I do not have phone service with comcast. I think I never will.

Connection Expert
EG
Posts: 42,171
Registered: ‎12-24-2003

Re: How do you activate a new modem?

O/k, so it is "really that easy" ! :smileywink:

Contributor
rschneck167
Posts: 11
Registered: ‎10-27-2011

Re: How do you activate a new modem?

[ Edited ]

Ok so the manual way (bring up a browser and enable online) of enabling the modem didn't work...the browser could'nt even bring up any type of page.

 

So I called 800comcast and in 15 minutes had the thing humming along.

 

No fees.

Connection Expert
EG
Posts: 42,171
Registered: ‎12-24-2003

Re: How do you activate a new modem?

Comment moved to the Customer Service Forum for better visibility. Click on the above link to follow it there.

Connection Expert
EG
Posts: 42,171
Registered: ‎12-24-2003

Re: How do you activate a new modem?

Solved thread closed.