Reply
New Visitor
guskarl
Posts: 2
Registered: ‎01-25-2013

New modem - now my email will not send out

I am using Outlook 2003, SP3 and have two email accounts one is a POP3 and the other IMAP.

Both worked fine until I upgraded to a better modem from Comcast.

Now I can receive emails but neither account can sent emails out.

 

I have POP3 set w 110 for incoming server, 25 for outgoing server

the IMAP has 143 for incoming and 25 for the outgoing server.

Is this correct and the best setting?

Is this my problem?

Official Employee
ComcastAnthony
Posts: 360
Registered: ‎12-23-2008

Re: New modem - now my email will not send out

Recommended setting are

 

Incoming

POP3. 995 with SSL

IMAP. 993 with SSL

 

Outgoing

SMTP. 465 with SSL

New Visitor
guskarl
Posts: 2
Registered: ‎01-25-2013

Re: New modem - now my email will not send out

Thanks, it seems to be working for the pop3 email account, which is comcast.net.

For the IMAP the settings you recommended did not work.  The SSL is not accepted by the server.

and with these settings I get no incoming mail either.

So do you have some better setting I could use for that.  Right now with incoming server port set to 143 the incoming mail works.

But with the outgoing server port set to 25, nothing gets sent of the outgoing mail .

Anything else I should change?

Security Expert
CajunTek
Posts: 20,976
Registered: ‎10-07-2003

Re: New modem - now my email will not send out

This:

 

Outgoing

SMTP. 465 with SSL

TANSTAAFL!!