Reply
New Visitor
greatscot523
Posts: 2
Registered: ‎08-13-2011
Accepted Solution

http://10.0.0.1 not loading...everything else is

So I'm trying to set up my router and all of the websites i navigate to (including this one) load just fine, but the website to set up my router (http://10.0.0.1) and most importantly, password protect it, is not loading. It times out. Anyone else have this problem? Any suggestions/solutions?

 

Specs:

I'm am connected to the internet by ethernet to the rented comcast modum- i'm not connecting via the router, though it is working (I can see it as a possible wireless network when i turn on my airport)

router is a rented Netgear n150 wireless router WNR 1000v2 - rented through comcast

browser is mozilla firefox 3.6.8

opperating system is Mac OS X 10.6.8

Networking Expert
kevj
Posts: 4,813
Registered: ‎10-03-2003

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

[ Edited ]

The default LAN IP range for that router is 192.168.1.0/24.

 

try http://192.168.1.1

 

If that doesn't work, you will need to determine your default gateway defined in the TCP/IP configuration in your computer.

 

I don't have details on doing that on a Mac....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I don't work for Comcast...


Help us to help you!!
- respond to requests for info
- post back if your issue is resolved
- mark appropriate posts as solutions


Send feedback to Comcast using the 'feedback' link on this page:
http://www.comcast.com/Corporate/Customers/CustomerGuarantee.html?SCRedirect=true

Networking Expert
Baric
Posts: 24,238
Registered: ‎07-28-2003

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

[ Edited ]

On a Mac with 10.6.8, you do that one of several ways:

 

Apple -> System Preferences -> Network -> (select connection type) -> Advanced... -> TCP/IP

 

The field you want is Router under IPv4.

 

If you Mac is using DHCP to get its IP setup, then either of these Terminal commands will also get your router IP address:

 

Ethernet: ipconfig getoption en0 router

Airport: ipconfig getoption en1 router

 

There are probably other ways as well.

 

Oh, and time for a browser upgrade, Firefox 3 is 2 major versions back.

Visitor
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2009

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

:smileyplain: Thanks for posting that info , it helped me get to the right page but I still can't figure out how to change the starting user name and password. Yes I know it says the user name will always be admin, but I can't figure out how to change the password from password to my word. I am very computerilliterate, but am learning. :smileyhappy:

Networking Expert
Baric
Posts: 24,238
Registered: ‎07-28-2003

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

What router?

Visitor
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2009

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

ts A WNR1000v2 NetGear. I think I'll just give it a rest and try to figure it out later.?.Thank you for your help.:smileyhappy:I

Connection Expert
JamesR
Posts: 6,424
Registered: ‎09-29-2007

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

Try 192.168.1.1 instead of 10.0.0.1
Visitor
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2009

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

[ Edited ]

Thank you very much for your help , that worked to get it to load. I should've thought of that but I'm glad you did for me. :smileyhappy: Blessed Be to all of you techs!

Connection Expert
JamesR
Posts: 6,424
Registered: ‎09-29-2007

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is


mtnlizards wrote:

Thank you very much for your help , that worked to get it to load. I should've thought of that but I'm glad you did for me. :smileyhappy: Blessed Be to all of you techs!


You're very welcome. :-)
New Visitor
celticnight
Posts: 2
Registered: ‎05-22-2012

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

im usen xp and same prob. i did the reset and still cant load. tryed the other numbers in the older postes

Email Expert
Posts: 18,241
Registered: ‎04-27-2004

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

If you open a Command prompt window and run "ipconfig", what does it show as the default gateway?

New Visitor
celticnight
Posts: 2
Registered: ‎05-22-2012

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

10.0.0.1

Networking Expert
Baric
Posts: 24,238
Registered: ‎07-28-2003

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

Again, what router?  What is the complete output of "ipconfig /all"?

 

If the default gateway is 10.0.0.1 and your connection works, in other words you can visit web sites, get email, etc. then it's correct and SHOULD respond at http://10.0.0.1 .  If you are using an old browser when using an IP address instead of a hostname, you sometimes have to explicitly type the "http://" part of the URL.

Email Expert
Posts: 18,241
Registered: ‎04-27-2004

Re: http://10.0.0.1 not loading...everything else is

Connection Expert
EG
Posts: 42,456
Registered: ‎12-24-2003