Reply
Posted by
New Visitor
Member Since: ‎06-07-2010
Posts: 2

Does offer 1080P

Hello,

 

Does comcast have 1080P or only 1080I?

 

If they do have 1080P how can I program the box to get it.  i got a new tv and last time they changed my box the tech enter some code so the box can check my config and see which ones I could use.

Posted by
Silver Problem Solver
Member Since: ‎06-17-2008
Posts: 13,999

Re: Does offer 1080P

comcast like fios only broadcasts at the most 1080i.  What box do you have.   try turning off the box leave the tv on and within two seconds press menu, that will bring up the config menu where you can change the settings.

Posted by
New Visitor
Member Since: ‎06-07-2010
Posts: 2

Re: Does offer 1080P

Thank you,

 

 Your instructions were very helpfull. It worked but the box I have doesn't offer 1080P.

Posted by
Cable Expert
Member Since: ‎12-31-2004
Posts: 10,676

Re: Does offer 1080P

Comcast cable boxes do not provide 1080p.

Posted by
Regular Problem Solver
Member Since: ‎04-03-2008
Posts: 511

Re: Does offer 1080P


mont4982 wrote:

Thank you,

 

 Your instructions were very helpfull. It worked but the box I have doesn't offer 1080P.



Is anyone broadcasting or providing programming in 1080p in the US on a regular basis? Outside of a handful of pay-per-view movies, the anser is No, not yet.

 

 http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

Posted by
New Visitor
Member Since: ‎03-26-2012
Posts: 2

Re: Does offer 1080P

This is good information to have. I was freaking out because I couldn't get my cable to come in any better than 1080i. From what I understand, this is a matter of bandwidth. Once cable providers come up with more bandwidth, they'll start broadcasting in 1080P. 

Advanced
You must be signed in to add attachments