Reply
New Visitor
mont4982
Posts: 2
Registered: ‎06-07-2010

Does offer 1080P

Hello,

 

Does comcast have 1080P or only 1080I?

 

If they do have 1080P how can I program the box to get it.  i got a new tv and last time they changed my box the tech enter some code so the box can check my config and see which ones I could use.

Silver Problem Solver
rog286713
Posts: 13,999
Registered: ‎06-17-2008

Re: Does offer 1080P

comcast like fios only broadcasts at the most 1080i.  What box do you have.   try turning off the box leave the tv on and within two seconds press menu, that will bring up the config menu where you can change the settings.

New Visitor
mont4982
Posts: 2
Registered: ‎06-07-2010

Re: Does offer 1080P

Thank you,

 

 Your instructions were very helpfull. It worked but the box I have doesn't offer 1080P.

Cable Expert
WarEagle57
Posts: 10,670
Registered: ‎12-31-2004

Re: Does offer 1080P

Comcast cable boxes do not provide 1080p.

Regular Problem Solver
Posts: 509
Registered: ‎04-03-2008

Re: Does offer 1080P


mont4982 wrote:

Thank you,

 

 Your instructions were very helpfull. It worked but the box I have doesn't offer 1080P.



Is anyone broadcasting or providing programming in 1080p in the US on a regular basis? Outside of a handful of pay-per-view movies, the anser is No, not yet.

 

 http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

New Visitor
mwierm
Posts: 2
Registered: ‎03-26-2012

Re: Does offer 1080P

This is good information to have. I was freaking out because I couldn't get my cable to come in any better than 1080i. From what I understand, this is a matter of bandwidth. Once cable providers come up with more bandwidth, they'll start broadcasting in 1080P.